Baconbarderet hjortemørbrad på urtebund med kartoffelgratin
(4 pers.)

Mørbrad

ca. 800 gram hjorte mørbrad
8 mellemstore gulerødder
1 stk. lille selleri
1 stk. porre
150 g Østershat
100 g Smør
salt, peber og carry
1 spsk. Fransk sennep
15 – 20 stk. bacon –( tynde skiver

Mørbrad afpudses om nødvendigt. Gulerødder og selleri skrælles og
rives groft. Det hvide af porren flækkes på langs, snittes groft.

Østershattene skylles og skæres i grove strimler.

Smørret smeltes på panden eller i stegegryden, hvorefter kødet brunes
af på alle sider. Krydres med salt, peber og carry. Kødet tages af panden
og trækker i ca. 10 min.

Kødet gnides nu ind fransk sennep og baconskiverne rulles omkring
kødet.

De klargjorte grøntsager vendes i det smør, som kødet har været stegt i .
Grøntsagerne lægges i et ildfast fad, hvor der også skal være plads til
kødet. Kødet lægges oven på grøntsagerne, steges i varm ovn ved 180
grader i ca. 30 – 45 min. Kødet vendes, når den halve stegetid er gået.

Kartoffelgratin

800 gr. kartofler
1 stk. mellemstort løg
1 stor squash
5 stk. modne tomater
Salt, peber, carry
3/4 l piskefløde

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Løget pilles og hakkes.
Squashen og tomaterne skæres i skiver.
Der lægges et lag kartofler i bunden af et ildfast fad, derefter løg, squash
og tomatskiver. Krydres med salt, peber og carry. Et nyt lag kartofler og
grøntsager plus krydderi. Til sidst hældes fløden på, så det dækker.

Sættes i en 190 grader varm ovn i ca. 1 time.