Vildt Bøffer
Serveres med kartoffelpuré og svampe. (4 pers.)

500 g hakket vildtkød
1 tsk. goftstødte enebær
1 tsk. salt
1/2 tsk. groftkværnet peber
1/2 dl piskefløde
2 skiver fintskåren bacon
smør til stegning

Rør kødet med krydderier og piskefløde.
Bland bacon i, del og form kødet til 4 bøffer, der steges gyldnepå panden
i smør, 3-4 min. på hver side

Kog panden af i lidt bouillon, fløde og evt. vin, lad saucen snurre et par
minutter og smag den til.

Kartoffelpuré med hvidløg og courgette

1 kg melede kartofler
1 stort hvidløg, pillet
6 spsk smør
ca. 2 dl mælk
salt og peber
1-2 dl groftreven corgette eller hakket kryddergrønt f.eks. persille og purløg

Skræl og del kartoflerne i mindre stykker, kog dem møre med hvidløgene
og blend eller purér grøntsagerne med smør. Kom puréen tilbage i
gryden, pisk den igennem med den kogende mælk, bland courgetter eller
urter i, varm det hele yderligere et par minutter og smag godt til med
krydderier.

Tilbehør

150-200 g blandede champignons
100 g bacon i tern
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
salt og peber
timian

Rist svampene på panden med baconterninger samt evt. yderligere
fedtstof, hvis baconen er mager. Krydre med salt, peber og timian.

Anret bøfferne med sauce, puré og svampe på varme tallerkener.